Rehabilitació d’escala i paviment vintage

Una de les tasques habituals en PREDECAT és la rehabilitació d’escales i paviments antics. En aquest cas la rehabilitació és d’una casa particular a Falset (Tarragona), però la rehabilitació d’aquest tipus d’escales és molt comú a Barcelona, en zones com l’Eixample, Ciutat Vella, Gràcia…

 

Són escales que en molts casos tenen més de 100 anys d’història, ja que són de principis del Segle XX. La majoria d’elles es renoven per desgast de les peces, no per trencaments ni per un altre tipus de problemes. El que vol dir que han aconseguit complir el seu objectiu durant tot aquest temps i posen en valor els sistemes constructius dels nostres avantpassats.

 

Com en el cas del mosaic hidràulic, al meu entendre aquestes escales haurien d’estar protegides pels propietaris i per l’administració, ja que formen part de la identitat i de la història de tots.

 

En aquest cas, amb la supervisió i amb l’ajuda de l’arquitecta Cèlia Amoros Mas, vam procedir a prendre mesures i valorar tots els detalls, per fer una reconstrucció el més semblant possible a l’original.

 

Els aspectes a tenir en compte especialment eren els referents a la forma de l’esglaó i el referent a l’acabat final, un polit amb un àrid empleat de granulometria 3/5 mm i el color de fons del formigó.

 

 

L’objectiu era conservar l’essència de l’antic, incorporant les millores actuals pel que fa a armat interior i additius en el formigó, que ens permetessin garantir com a mínim 100 anys més aquestes peces.

 

 

Aquí teniu el resultat!

 

 

 

    ¿Te has quedado con ganas de más?

    Únete a nuestra newsletter y te informaremos de todas las novedades y notícias del mundo de la piedra artififical directamente en tu bandeja de entrada.

    Share your thoughts

    No Comments

    Sorry, the comment form is closed at this time.